Hotelowe detale są w cenie

Jeśli prowadzisz lub zaczynasz prowadzić wymarzony hotel, z pewnością zdajesz sobie sprawę z najważniejszych aspektów, które muszą zostać spełnione, by hotel w ogóle powstał. Zapewne masz już budynek lub jego projekt wraz z wyposażeniem, obsługą i papierami. Warto jednak pomyśleć o czymś innym, znacznie mniej oczywistym, na co wielu gości zwróci uwagę. Dodatki. Małe, ładne rzeczy, które jednak będą wyjątkowe dla danego miejsca i będą wyrażać jego charakter. Jeden motyw, który będzie powielał się – w obrazach na ścianach, w figurkach na szafce nocnej, rysunku na serwetkach. Warto też zainwestować w wyjątkowe breloki hotelowe do kluczy, bo to one stanowią wejście do miejsca, w którym panować ma pełen relaks i spokój ducha na czas pobytu.

Fantazyjne kształty lub prosta klasyka

W zależności od indywidualnych preferencji oraz charakteru hotelu można wybrać breloki dosłownie każdego rodzaju. Wybór jest nieograniczony i hamuje nas tylko nasza wyobraźnia. Możemy wybrać klasyczne i eleganckie drewniane lub metalowe breloki z wyraźnym numerem. Jeśli jednak jesteśmy bardziej szaleni i chcemy, by nasz hotel był wyjątkowy, możemy puścić wodze fantazji i poszukać czegoś bardziej oryginalnego. Może będzie to kolorowa jaszczurka, otaczająca numer pokoju? A może zabawna postać? Może chcielibyśmy coś bardziej stonowanego jak na przykład motyw morza z żaglówką w tle. Musimy zastanowić się, co dla naszej działalności będzie najlepsze. Jaką klientelę chcemy przyciągnąć. Czy nasz hotel ma charakter elegancki i biznesowy, czy też luźny, wakacyjny kurort, do którego przyjeżdżają ludzie wyluzowani? Kiedy odpowiemy sobie na to pytanie, wybór już będzie prosty.

Mariola

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Next Post

Styl i klasa nie tylko wśród tych, których widać

sob Lis 30 , 2019
Jeśli prowadzimy własny biznes w branży gastronomicznej, doskonale zdajemy sobie sprawę tego, jak ważna jest kuchnia. Kuchnia jest sercem lokalu. Tam właśnie powstaje to, co kelner zanosi gościom do stolika. Tam powstają cuda pod wpływem mieszania, doprawiania, układania, podpiekania. Właśnie w tym miejscu. Należy więc zadbać o kuchnię. Niezadbana prowadzi do znaczących problemów. […]

You May Like