Ciepłe posiłki nawet przez kilka godzin!

Poszukujesz rozwiązania, które pozwoli na zachowanie temperatury przez dłuższy czas, nawet przez kilka godzin? Czegoś, co nada się zarówno wewnątrz budynku, jak i na imprezie w plenerze? Umożliwi samoobsługowe nakładanie jedzenia w dowolnym momencie? W takim wypadku bemar grzewczy sprawdzi się wyśmienicie.

Co to jest?

Bemar grzewczy jest profesjonalnym i wysokiej klasy rozwiązaniem, umożliwiającym przechowywanie żywności przez dłuższy czas, bez utraty jej temperatury. Nośnikiem ciepła jest tu woda, optymalnie przenosząc ciepło na potrawy. Kąpiel wodna nigdy nie osiąga temperatury wrzenia wody, dzięki czemu nie ma możliwości przypalenia znajdujących się wewnątrz potraw. Fizycznie bemar składa się z pojemników, na które nakładamy przykrywki. Ilość pojemników zależy od wybieranego modelu. Bemary grzewcze są też różnych rozmiarów. Znajdziemy całkiem małe i poręczne, ale są też bemary duże i toporne, w zależności od naszych potrzeb. Jeśli potrzebujemy bemar, który sprawdzi się na dworze i często będzie wymagane jego przemieszczanie, warto spojrzeć na takie, które wyposażono w kółka.

Świetny w gastronomii

Jeżeli prowadzisz działalność gastronomiczną, która oferuje śniadania lub organizuje duże imprezy okolicznościowe, bemar jest pozycją wręcz obowiązkową. Zaoszczędzi nam dużo czasu i ograniczy ilość obsługi, która musiałaby alternatywnie nosić jedzenie. Część imprez również wymaga stałego dostępu do potraw. Bemar jest więc świetną inwestycją.

Mariola

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Next Post

Jak serwować potrawy na ciepło na szwedzkim stole?

czw. sty 9 , 2020
Prowadząc restaurację, często spotykamy się z dylematem serwowania ciepłych posiłków. Problemu nie ma, kiedy talerz wędruje z kuchni prosto na stół naszego klienta. Często jednak oferujemy posiłek w postaci szwedzkiego stołu. Takie rozwiązanie widzimy najczęściej podczas hotelowych śniadań, kiedy goście sami nakładają sobie jedzenie. Konieczność utrzymania potraw w cieple dłuższy czas zachodzi także podczas organizacji […]