Marzysz o zrobieniu pizzy takiej jak z pizzerii? Chciałbyś samodzielnie wydobyć ten smak, wiedząc jednocześnie, co dodajesz? A może po prostu lubić piec i pizza jest kolejnym punktem na liście? Jeśli tak, mamy dobrą wiadomość – wszystko jest do zrobienia. Świetna pizza to nie tylko ta z pizzerii. Samodzielnie możesz przygotować równie dobrą. Może nawet lepszą? Musisz tylko mieć dobry przepis oraz… porządną blachę do pizzy!
Blachy do pizzy
Profesjonalna blacha do pizzy to połowa sukcesu. Blacha taka posiada specjalny kształt, który po pierwsze ułatwia nam pieczenie, a ponadto umożliwia wygodne porcjowanie gotowej pizzy. Dobre blachy posiadają na spodzie otwory, które zapewniają dobry przewiew, a co za tym idzie – rewelacyjną jakość gotowej pizzy. Blachy są różne. Warto zwrócić uwagę na te ze stali węglowej oraz na to, czy posiadają powłokę, zapobiegającą przywieraniu. Dzięki temu bez problemu wyjmiemy naszą pizzę, unikając częstego problemu, jakim jest przywieranie ciasta do blachy lub papieru i rozlewaniu farszu. Blachy przystosowane są do używania ich w piekarnikach elektrycznych i gazowych. Czyszczenie jest banalnie proste, dzięki czemu po zjedzeniu poświęcimy niewiele czasu na sprzątanie.
Do gastronomii także się nada!
Oferowane przez nas produkty przystosowane są również do profesjonalnego użytkowania w gastronomii. Zarówno małe, świeżo otwarte pizzerie, jak i pizzerie z pierwszego zdarzenia, znajdą wyposażenie, które spełni ich oczekiwania. Wysokiej jakości wyroby sprawią, że pizza będzie pierwszorzędna, a blacha posłuży przez długi czas, zapewniając wysoki komfort pracy. Blachy mają najróżniejsza wymiary, dostosowując się do potrzeb klientów. Znajdzie się szeroki wybór, jeśli chodzi o rodzaj użytych materiałów, w zależności od potrzeb i sposobu wypiekania pizzy. Wszystkie jednak są idealnie wyprofilowane, z dbałością o najdrobniejsze szczegóły. Powłoka zapewnia, że pizza idealnie odchodzi od powierzchni, prezentując się znakomicie.